Sommarförkylning & hot ginger lemon

Så är sommarförkylningen här, inte helt oväntat efter 2 dagars halsont. Men, det är bara att stå ut, sova mycket och äta gott. Och dricka välgörande hot ginger lemon. Det är en dryck som jag ofta drack när jag var i Indien, med eller utan honung i. I citronen finns c-vitamin och ingefära är bra mot förkylningar (mer om ingefärans goda egenskaper här), honung är bra mot halsont (och annat, enligt den här sidan) och att dricka varmt tycker jag alltid är bra, men i synnerhet när halsen gör ont.

Här är mitt ”recept”: 1-2 cm skalad och riven ingefära, häll över kokande vatten och tillsätt honung och citron efter smak, låt dra 5-10 minuter. Den rivna ingefäran ger en stark smak och när jag dricker mitt morgonté (grönt, för det ska ju vara bra ;-)) har jag i riven ingefära tillsammans med lite kanel, det sötar till det hela lite och ger en god smak.

Vill jag verkligen ta i och göra något som i bästa fall förebygger förkylningar skivar jag lite vitlök och lägger i mitt morgonté. Det är inte så gott men jag tror det är bra. Har flera vänner som tycker sig ha blivit mycket friskare sen de började föra in mer vitlök i kosten (t.ex. i form av vitlökssaft från hälsokosten). Och det kan nog stämma. När jag åt indisk mat (tack vare ett exotiskt inslag i min vardag) i nästan ett år, med vitlök, lök och ingefära i maten i princip dagligen, var jag aldrig sjuk eller förkyld!

Om när jag ändå är i tipsar-tagen kommer ännu ett tips som också har att göra med hälsa, på sitt sätt. Mörk choklad sägs ju kunna  förebygga sjukdomar och innehålla antioxidanter och mineraler, men det är kanske inte därför man äter den. Oavsett om det är sant eller inte så blev jag väldigt glad när jag hittade den här – som både är mild och god, ekologisk och Fairtrade-märkt. Köp med gott samvete och njut!

Nu hoppas jag förkylningen snart ger med sig så jag kan börja springa igen, och skriva om något annat än huskurer. Det är ju inte riktigt min starka sida och nu tror jag det ämnet är uttömt. Men man vet aldrig…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s