The kings speech och saker man lär sig

Har äntligen sett The Kings speech, verkligen sevärd. Det jag uppskattade var, förutom den genomgående smarta humorn, den psykologiska biten. Talpedagogen sa t.ex. till den blivande kungen samma sak som min terapeut sagt till mig: ”det du var rädd för när du var barn behöver du inte längre vara rädd för”. För tänk vad lätt det är att omedvetet hålla fast vid gamla ”sanningar” och händelser och låta dem styra våra liv. Som personen som fick höra att läraren tyckte han var dum och som trodde på det i över 20 år och faktiskt inte lyckades med någonting, tills han övertalades att göra högskoleprovet och insåg att han inte alls var dum. Tvärt om! Men lärarens ord hade gjort honom ”dum”. Så onödigt!!

Vad lever jag med för ”saker från förr”? Jag försöker ta reda på det, för jag vet att det finns saker som hindrar mig från att leva fullt ut. En är nog att jag måste vara snäll och lättanpasslig för att bli älskad. Givetvis har inte mina föräldrar sagt det till mig men så uppfattade jag att man skulle vara. Och HUR kul är egentligen en snäll och lättanpasslig tjej? Inte så kul i längden kan jag tala om, varken att vara eller att vara ihop med. När jag var yngre var jag helt omedveten om detta och de killar jag träffade föll för att jag var söt, glad, rolig, lite crazy och så men i längden hade jag inte mycket till personlighet – jag hade ju inget mod att uttrycka någon egen vilja, en egen personlighet. Killarna gick vidare till någon annan… Mitt hjärta krossades sällan, för det är ju också väldigt läskigt att bli kär.

Jag tycker att jag har mer av en personlighet nu, jag har en nyvunnen integritet och jag varit kär. Det är svårt ändå, men inte omöjligt hoppas jag.

Kunde kungen så kan väl jag, jag har också hjälp, både av terapeut och fina vänner! Tackar idag särskilt till min närboende som alltid bjuder på trevligt sällskap och intressanta diskussioner. Eller bara lite häng. Ibland är det precis vad jag behöver.

God natt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s