Att vara nöjd i nuet och kanske längta lite…

I morse sprang jag och det kändes riktigt bra. Norr Mälarstrand är så vackert och kroppen kändes stark. Jag har haft en bra dag på jobbet, ätit lunch i solen med en kompis, fått komplimanger för mitt nyklippta hår och har ätit en god middag hos pappa. Det låter bra, nästan lite skrytigt, men vad är det jag sitter och tänker på? Jo, att jag inte har fått hångla på länge.

Hångla är här en omskrivning av att få vara nära någon som jag tycker mycket om och få pussa och kramas. Det är inte så konstigt att jag saknar och längtar efter det, det som är konstigt är jag fokuserar på det jag INTE har, istället för att fokusera på allt jag har. Kanske är det inte ens konstigt, det verkar vara så vi fungerar, att vi aldrig blir nöjda. Jag kan bara tycka att det är synd. Förbaskat synd!

Ska det vara så svårt? Jag har läst att vi har det inbyggt i oss att aldrig bli nöjda, att alltid vilja ha mer och aldrig ge upp jakten eller sökandet efter mer. På stenåldern var det tydligen mer praktiskt när allt inte fanns i överflöd. Det handlar om ”reptilhjärnan” om jag har förstått det hela rätt, men även en hjärna måste väl gå att manipulera?

Det går kanske med tankens kraft. Mycket går att ändra med tankar. Jag ska försöka. Jag ska påminna mig själv om allt fint jag har omkring mig, och försöka känna tillit till att det jag saknar kommer i sinom tid. Jag ska försöka vara medveten i det härliga nuet med sommar, sol och trevliga upplevelser, jag ska fokusera på det som är bra och njuta och känna mig tacksam över det. Vara nöjd helt enkelt. Och inte sträva efter annat och mer och känna saknad över det jag inte har.

Eller som min terapeut så klokt har sagt. Man kan istället för att känna saknad LÄNGTA efter något. Byt ord och plötsligt, en ny känsla. Det är ju lite härligt att längta…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s