Jag vill ha…

Han till henne: – Jag lyssnar visst på det du säger. Du pratar hela tiden!

Vilken replik. Insåg han hur det lät? Jag passerade det upprörda paret som stannat på trottoaren för att hon uppenbarligen blivit upprörd för att han inte lyssnade. Eller för att hon upplevde att han inte lyssnade.  

När man är singel lever man lite i illusionen att man kan välja vilken relation man ska få. Fast det behöver kanske inte vara en illusion. Så här är min önskelista:

Jag vill ha en nära och kärleksfull relation, där vi respekterar och lyssnar på varandra.  Min man (inte som i min ”lawful wedded husband” utan som i mannen jag älskar och lever med, giftermålet är inte så viktigt för mig) ska vara rolig, omtänksam, varm, positiv, trygg i sig själv, prestigelös och gärna lite småsnygg. I alla fall i mina ögon. Andra får gärna tycka han är lite småful, det gör ingenting.

Vi ska inte bråka om vem ska plocka ur diskmaskinen, vem som ska tvätta eller vem som ska bära ut soporna. Vi ska inte heller bråka om pengar, det är väldigt viktigt. Vi ska skratta mycket tillsammans och pussas nästan jämt. Vi ska ha en stark attraktion och ett fantastiskt sexliv tills vi blir gamla och vi ska aldrig tröttna på att le mot varandra.

Han ska stå ut med mitt PMS-humör och jag ska med honom bli ett bättre jag. Han ska stå ut med att jag är kvällstrött och morgonpigg. Han ska tycka jag är vacker även när jag sovit dåligt och han vill gärna bära min tunga väska när vi ska iväg. Han ska vara min bästa vän, och jag hans.

Sådär ja. Nu var det klart. En liten enkel önskelista om min framtida man och relation. Nu ska den skickas ut i atmosfären så ska jag ta en fredagsdrink och vänta på att mannen ska dyka upp.

För det KAN hända! Jag träffade en kvinna i våras som just gift som med sin dröm-man. Hon sa att hon levt i korta och otillfredsställande relationer hela sitt liv fram tills hon satte sig ner och funderade på vad hon egentligen behövde. Så ”skickade hon iväg” detta (mycket oklart hur, men hon pekade uppåt himlen och det var inte Gud hon tänkte på) och strax därefter träffade hon sin nuvarande man på en fest. Han uppfyllde hennes önskemål och hon var mycket lycklig.

Hon sa till mig: – Var försiktig med det du önskar dig, du får precis det.

Eller som min kollega som ville gå ner i vikt inför sitt bröllop. Vips blev hon magsjuk och tappade några kilon. Var hon glad och tacksam? Inte särskilt! Men hon fick det hon bad om…

…och snart borde det vara min tur!

2 tankar på “Jag vill ha…

  1. Jag tror att din önskelista är en utopi och jag säger inte tyvärr, för jag tror att en relation behöver en del konflikter, ups-and-downs för att bli starkare, annars kan del falla sen för minsta motgång.

    Jag kan väl bara prata för mig själv, men jag tror inte att jag är ensam, att inte riktigt ha ett förhållande som lever upp till alla de önskningarna, ganska många faller bort i perioder. Precis som livet i stort, precis som man själv mår bra och dåligt i perioder, så fungerar ett förhållanfe likadant. Det går upp och det går ner. Och det behöver inte alltid vara rosenskimrande i början för att vara ”något att satsa på”, alla bär med sig en hel del bagage som gör att det kan krocka, men man kan växa in i relationen och den kan bli bättre och bättrem gäller bara att chansa!

    Blev långt 🙂 ingen absolut sanning, bara hur jag ser på saker och ting!

    • Jag tror du har rätt i mycket av det du skriver. Däremot vet jag inte om man behöver konflikter för att bli starkare och är det inte bra i början vet jag inte hur man vet att man ska satsa på relationen? Men det jag skrev var en ”önskelista”, och jag tror det är väldigt viktigt att veta ungefär vad man vill ha. Man får alltid önska sig, om man sen får det man önskar sig är en helt annan femma. När jag träffat honom får jag väl gå tillbaka och se om jag fått det jag önskade…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s