Det sociala (singel-) livet

Visst finns det fördelar med att vara singel. Inte vara nackdelar och misär.

Igår var jag på väg hem från träningen med siktet inställt på en god middag hemma med mig själv och i sällskap av en bra bok. Såg fram emot det gjorde jag också. På väg hem ringde jag en kompis vars hem jag passerade på vägen. Mest för att säga hej, det var ett tag sen vi hördes.

Min kompis hade tid att ses så istället för att gå hem åt vi middag och sen tackade jag ja till erbjudandet om att följa med på gratis drink och gratis magi-kväll med en magiker och en mentalist. Jag tvekade faktiskt lite, för jag är ju en hemmakatt och var väldigt trött, men jag skärpte mig. Jag måste ju komma ut och träffa folk! Det är ju som jag tidigare funderat kring inte säker att nätet som träffpunkt ger bäst napp om jag vill träffa en man. Att gå ut och träffa människor ”IRL” (in real life) är trots allt något annat – och sannolikt bättre i vissa avseenden. Det här med attraktion och humor är svårt att upptäcka framför datorn!

Underhållningen på Magic bar, var intressant. Restaurangen såg dessutom ut att ha bra mat och har underhållning i form av trollkarlar och magiker på kvällarna. Gratis! (underhållningen alltså, inte maten förstås :-)) Som på Golden hits typ men med magi istället för sång! Rekommenderar det verkligen, vi såg en riktigt häftig show.

Efter showen tog vi en öl på Östermalm. Och väl ute var det så klart trevligt. Jag fick helt enkelt bortse från att jag inte var klädd för en lördagskväll på stan (hade flip-flops, en långklänning som kändes som ett nattlinne i jämförelse med vad andra hade på sig och bara pyttelite smink i min träningsväska, men duschat hade jag faktiskt!).

Jag gillar ju att träffa folk och fattar inte varför jag ibland har svårt att ta mig ut. Jag är ju social och har alltid gillat uteliv. Kanske har jag blivit gammal och bekväm? Jag vill gå ut mer. Njuta av att vara singel. För som min syrra sa, att göra något sponant finns inte i hennes liv. Än mindre att spontant göra en helkväll på stan. Så jag ska bli lite mer tacksam över alla möjligheter jag har, och så ska jag vara lite mer öppen och ”outgoing”. Inte följa varje impuls att vara hemma. Då blir min terapeut också nöjd ;-), fast det är klart: jag ska ju göra MIG själv nöjd och inte andra. Mycket att tänka på om man tänker så mycket som jag. Bäst att avsluta innan jag vecklar in mig för mycket. God natt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s