How to talk to men…

Har ikväll varit på en ”preview” av en workshop som heter ”how to talk to men”. Jag var på en workshop i höstas och det var häftigt. Handlar i korthet om att män och kvinnor är olika (på ett biologiskt plan) och att om vi kvinnor lär oss mer om män så kommer våra relationer till dem att förändras. Eller: om vi lär oss vissa redskap och lär oss att kommunicera med män – så kommer vi få allt vad vi vill ha från männen och de kommer att vara överlyckliga över att få hjälpa oss och ge oss det vi vill ha. Tadaaaa!

Bra va?! Och det här är inget ”kvinnor-mot-män” eller något i stil med taktik eller genom manipulation få det man vill ha. Det handlar om kommunikation. Så ni män behöver inte vara rädda – vi kvinnor vill HA er! Och vi vill göra er glada – för då gör ni OSS glada 🙂

Mer om Lucy, som håller i flera av dessa workshops i sommar och i höst, och om just denna workshop finns här.

Det häftigaste med workshopen i höstas var inte det vi fick lära oss egentligen. Det var istället hur vi kvinnor – som aldrig träffat varandra förut – öppnade oss för varandra. Vi skrattade så vi grät och vi grät av saker som berörde och rörde oss och vi berättade om saker som vi nästan aldrig pratar om. DET var superhäftigt. Vi gav varandra positiv feedback på ett sätt som man aldrig (nästan aldrig) gör i vardagslivet. Det gav en otroligt kraft och energi som jag vill ha mer av.

Jag skulle önska att alla jag känner (endast kvinnor får gå kursen…) skulle gå kursen och bli inspirerade och lika berörda som jag blev. Kanske skulle det göra att vi vågar vara mer öppna med varandra i vardagen. Berätta om saker som gör oss ledsna, om besvikelser och om vad vi känner innerst inne.

Kanske är det en fåfäng önskan men jag önskar det ändå. Det, och att jag ska lära mig kommunicera med män och göra mig själv oemotståndlig för dem, önskar jag mig. Kanske blir det en påfyllnads-workshop i höst som repetition.

Och tills dess får jag väl leva mitt singel-liv så gott det går och träna på redskapen på män omkring mig. Jag ska inte bråka – jag ska leka (play). Jag ska inte tjata eller säga emot – jag ska ge efter. Jag ska vara kvinnlig och jag ska veta vad jag vill… utvärdering kommer senare. Kommer jag få det jag vill ha???!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s