Vad lite det krävs för att glädja!

Igår var jag inte alls på bra humör. Tyckte att allt gick emot mig. Så kom en annan dag, utan förväntningar och utan förutfattade meningar. Och jag blev påmind om hur lite det krävs för att bli på gott humör, att le för sig själv, mot andra, och bara må bra med livet.

Åkte tåg till Rättvik idag, där min syster med familj hyrt hus. Bakom mig satt två fnissiga tonårstjejer, och skrattade och pratade sådär som tonåringar gör. Hörde att de började diskutera om det fanns en restaurangvagn. Vuxen som jag ju numera är (även om jag kan förvånas över det ibland) vände jag mig om och berättade att den nog låt åt det hållet, för jag hade sett folk komma med dricka därifrån. Och förresten, kunde de titta efter om det fanns Delicato-bollar där tack? Det kunde de. De kunde mer än så. De hade både köpt en boll till mig och ville inte ha betalt för den! ”Den kostar inget. Dagens goda gärning” sa de och fnissade lite.

Jag bara log. Tänk att de tog tillfället i akt att göra mig glad, och säkert få sig själva att känna sig lite vuxna och initiativrika. Jag log länge medan jag mumsade på min chokladboll.

Jag log också åt de äldre damerna som satt bredvid mig. De hade med hembakade muffins, bullar och småkakor och deras döttrar (antog jag) satt bakom dem och serverade kaffe ur en gammal orange termos. Så himla mysigt.

Futtigt och vardagligt kanske, men det är just såna små saker som kan glädja. Om man lägger märke till dem. Bara att le gör ju förresten att man blir lite glad, oavsett hur man känner sig innan. Jag tackar damerna och tjejerna för att de fick mig att le och känna mig glad inombords idag. Den känslan kommer sitta i ett tag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s