”Yes woman”, eller utmaningen att säga ja lite oftare

Många har säkert sett filmen ”Yes man” med Jim Carrey, där huvudrollsinnehavaren bestämmer sig för att säga ”yes” till alla frågor under ett år. Jag har ingen sån ambition, jag har rätt lätt för att säga ja till saker. Framförallt frågor jag ställer till mig själv, som t.ex. om jag är sugen på en semla, eller om jag behöver den där snygga toppen. Ändå har jag en känsla av att jag kan bli bättre på att säga ja, när det faktiskt är bra för mig att säga ja.

Annars är det ju väldigt viktigt att lära sig att säga nej, det finns hur mycket som helst skrivet om detta. Särskilt folk med låg självkänsla har svårt att säga nej och måste träna på det. Jag tycker jag har blivit mycket bättre på nej-sägandet, kanske ibland för bra när jag är lite bekväm.

Inspirerad av filmen och av en före detta kollega som började säga ja till alla aktivieter som andra föreslog honom, ska jag bli bättre på att säga ja till de saker jag har lätt att säga nej till. Okej då, tankarna har också kommit upp i anledning av att jag vill komma ut mer och försöka träffa en man. Kan inte sticka under stol med det. Men för att göra det måste jag tacka ja till frågor om after-work, utgångar och andra aktivieteter. Även om jag känner mig lite för trött eller inte är riktigt sugen på att gå ut. Det blir ju alltid väldigt trevligt!

En annan sak jag ska bli bättre på att säga ja till är kanske också dejter. Att inte vara så himla kräsen och backa ur innan jag ens har svarat på ett första mail. Jag tror inte på min nuvarande strategi riktigt, jag tror jag drar mig ur mer än jag kastar mig in i leken.

Hösten kan snart börja, jag är redo. Jag ska säga ja och jag ska ta emot, jag ska ge mig in i leken och jag ska leken tåla. Jag ska vara öppen och nyfiken.

Yes I Can!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s