Min första ayurvedakonsultation

Idag har jag varit på min första Ayurvedakonsultation med Janesh Vaidya, (finns även på Facebook!), vars böcker och föreläsningar jag skrivit om i ett tidigare inlägg, HÄR. Han är en ayurvedisk läkare och jag har sen jag varit i Indien varit nyfiken på att träffa en sådan för en konsultation.

Som jag skrev i det tidigare inlägget hade jag lite förväntningar men jag hade ändå inte trott att jag dels skulle vara så himla nervös som jag var innan, eller att han skulle kunna läsa mig som en öppen bok redan innan han börjat själva diagnostiken. Jo, jo, jag lär mig något nytt om mig själv varje dag.

Förutom att han bekräftade det jag själv gissat, att mitt dominerande element är pitta (se mer om doshorna / de tre olika personlighetstyperna t.ex. här) och har en obalans både i pitta och i vata (lite knas både med det fysiska och det själsliga helt kortfattat) så beskrev han direkt var jag är i livet själsligt, hur jag mår och vad som inte funkar bra. Det var ganska överrumplande faktiskt. Och ledsamt. För han såg det som jag försöker ”stoppa undan”, som man ju gärna gör med saker som gör en ledsen eller som man vet inte är så bra men man orkar-inte-ta-tag-i-det-just-nu.

Jag hade nog förväntat mig lite mer prat om det fysiska, istället blev det som en terapitimme där han utan att jag sa något satte fingret på alla ömma punkter. Men han gjorde det med både humor och omtanke, han är en varm och mjuk person som jag fick förtroende för. Man får lätt det med någon som ser förbi ens yta, det går liksom inte att bortse från att han har en förmåga som få människor har. Det påverkade mig på ett djupare plan än jag hade trott.

Heart chakra

Hjärt chakrat - måste öppnas upp

Nu ska här fixas till! Med hjälp av rätt mat (för mitt element Pitta), vila mitt på dagen, särskilda yogaövningar och sen lite terapi på det ska jag förhoppningsvis vara i bättre form – eller min puls ska vara i bättre form – nästa gång vi ses om 3 månader. Spännande och jag måste ju ändå tycka det är rätt hoppfullt.

Nu har jag faktiskt inte mindre än 2 män som professionellt följer mig, peppar mig och vill få mig att öppna upp och möta kärleken. För jag är ju singel och måste enligt Janesh ”damma av” min kvinnliga och flirtiga sida. Jag har den djupt inom mig men nu måste jag plocka fram den. Jajamensan, det ska jag.

Annonser

5 thoughts on “Min första ayurvedakonsultation

  1. Ping: To be read as an open book | janeshvaidya.com

  2. Hejhej! Vad intressant! Har läst en del om ayurveda för några år sen o tänkt på det där med konsultationer….. Inte hittat nån bra, men din ”rescension” låter ju positiv!!!! Jag har inte fattat var han har sin mottagning… Eller reser han runt? Man får kanske maila o fråga helt enkelt…. 😉 Tack!

    • Hej Maria!
      Jag tycker Janesh är väldigt bra och seriös så jag kan rekommendera honom. Det finns säkert flera i Sverige för du har helt rätt i att han reser runt. Enklast är att skicka ett mail till ”office” från hans hemsida och fråga om en konsultation. Jag vet att han har väldigt långa väntetider men kanske har du tur! Fråga också om han annars kan rekommendera någon annan för jag vet att han har kontakt med en indisk läkare som bor i Sverige också. Lycka till!

      • Hej igen, hittade en lapp som jag tog på St Eriksgatan 15 på Kungsholmen för lite mer än ett år sen. Det hade nyss öppnats ett Ayurvediskt hälsocenter där och där fanns också en Ayurvedaläkare som hette Sangeeta Balaprakash. Kanske är det dit du ska gå om du inte får någon tid hos Janesh? Telnr till läkaren: 0708-11 22 88 och till Ayurvedamassage-terapeuten Gunilla: 0730-62 32 67. Vet som sagt inte om de finns kvar där men du kan ju gå dit och titta eller ringa. Läkaren har också en hemsida: http://www.rasayana.se. Lycka till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s