”Börja om” – en nystart på hösten

”Börja om” stod det i ett skyltfönster jag passerade ikväll. En bra uppmaning tycker jag. Ibland fastnar man i gamla, ofta negativa, hjulspår. Man gnäller på samma saker som vanligt, irriterar sig på sina kollegor, tänker samma tankar, har samma drömmar men gör inget åt dem, planerar för saker som ska göras och har dåligt samvete för allt man inte gör. Känns det igen?

pennskrin = skolstart = höst = nystart

pennskrin = skolstart = höst = nystart

Att ”börja om” kan väl vara något då, att starta från noll. Slänga det gamla, både tankar och irritationer, och börja på något nytt.

Hösten är ju underbar på det sättet – jag känner i alla fall att det innebär en nystart. Inte riktigt så att man köper ett nytt pennskrin och nytt omslagspapper till sina nya skolböcker, men något åt det hållet. Jag känner att det finns fullt av möjligheter. En förändringens tid helt enkelt!

Själv ska jag försöka att inte hamna i negativa hjulspår. Jag ska försöka se allt med ”en nybörjares ögon”, som det så fint heter inom MIndfulness. Att vara närvarande i nuet utan att ta med sig tidigare erfarenheter, förutfattade meningar och fördomar, som ju gör att man inte ser och tar tillvara på alla möjligheter som finns.

Att ”börja om” innebär för mig att våga tro att saker kan bli annorlunda än tidigare, att börja om från noll. För vem vet vad hösten kommer med i år. Jag ska satsa på och vara snäll mot mig själv. Och även om jag inte får något nytt pennskrin så känner jag att höstterminen kan börja nu. Jag är redo för allt nytt. Önskar er en bra början på hösten!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s