Tacksamhetsdagbok

I all enkelhet ska jag vara lite tacksam ikväll. Försökte börja på en ”tacksamhetsbok” för några månader sen. Det gick bra i ett par veckor, knappt, sen började jag tyvärr glömma bort att skriva i den.

Jag tror på det stärkande i att skriva upp och påminna sig om det man är tacksam över, både i livet i stort och i det lilla som hänt under en dag. Många av oss lägger alldeles för mycket tid och energi på att älta det vi inte gillar och sånt vi inte vill ha i vårt liv.

I en Tacksamhets(dag)bok rekommenderas man att skriva upp 5 saker per dag. Jag begränsar mig inte här utan skriver det jag kommer på:

Jag är tacksam för att – mina föräldrar lever och mår så pass bra som de gör, – att jag har ett jobb jag trivs med, – att min kropp är stark och orkar bära mig på alla mina äventyr, – att jag har fina vänner, – att jag bor i Sverige och har råd att bo i en fin lägenhet där jag är tacksam för att jag trivs väldigt bra, – att jag mår bra, – att jag tycker om att laga mat, – att vi går mot höst och att det gör mig glad, – att jag kan glädja mig över små saker i livet även om allt inte är perfekt eller som jag vill ha det, – att jag har två söta systerdöttrar som jag kan träffa regelbundet, – att jag inte lever i en dålig relation och avslutningsvis, för ikväll, att jag har så många möjligheter om jag bara tänker efter.

Det kändes bra. Ska nog fortsätta skriva vad jag är tacksam för, men inte bloggform.

Våga testa – det kanske känns bra för er med!

2 tankar på “Tacksamhetsdagbok

  1. Tack, ja det är faktiskt något som har en hel del ”power” i sig, att fundera på och skriva ner vad man är tacksam för. Det behöver ju inte vara stora saker utan kan också vara att man är pigg, att solen skiner, att man hade trevligt lunchsällskap och så vidare. Själv tog jag upp skrivandet i min tacksamhetsbok igår och ska fortsätta!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s