”Löparen Sandra” & att lyssna på sin kropp

Jag på tjejmilen -09All min träning sker i perioder, jag har alltid perioder – kortare eller längre – där jag kommer ifrån träningen och det accepterar jag till fullo. Jag har sprungit sen studenttiden, aldrig särskilt snabbt eller så himla långt men det har alltid funnits där som en favorit bland träningsformerna. Jag har sprungit på Kanarieöarna, Mallorca, i Båstad, Halmstad, Lund, Malmö, Rättvik och så vidare – det är så lätt att komma iväg var man än är.

Så nu när jag haft ett uppehåll på ett par veckor, och för första gången på över 2 år är  anmäld till ett lopp, gav jag mig ut för att känna på formen idag. Ambitionen var att springa en timme, den blev raskt reviderad till 40 minuter men efter 30 minuter kände jag att jag verkligen inte orkade mer. Eller snarare, det kändes inte så bra helt enkelt.

Det är så lätt att säga till andra att de ska ”lyssna på sin kropp”, ”inte pressa sig för mycket” och så vidare. Men att leva som jag lär, det är inte lika lätt. Att inse att det inte alltid går som man tänkt sig, att man ibland vill mer än man kan kan ibland vara svårt att ta till sig.

Nu fick jag acceptera. Eller kanske kapitulera. Och så tänkte jag på vad Maya sa, min yogaterapeut. Att jag ska lyssna på mig själv. Både på kroppen och den inre rösten. Idag orkade jag inte mer, det kändes både fysiskt och psykiskt, och jag är glad att jag då stannade av, stod och stretchade långsamt i solen och njöt av att jag i alla fall kommit ut. Det får räcka så och jag är tacksam det.

2 tankar på “”Löparen Sandra” & att lyssna på sin kropp

  1. Visst är det så! Jag blir allt bättre på att lyssna på min kropp, särskilt när jag märker att jag vinner mer på det än att pressa mig själv. Faktum är att jag inte vinner någonting på att pressa mig själv, snarare förlorar.

    • Men det är svårt, för ofta vill man någonting och det krävs träning i att lyssna till sin kropp – och till sig själv. För det handlar ju inte bara om träning utan även andra saker som man kanske inte alltid gör av rätt anledning. Medvetenhet är en bra början!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s