Resa-till-en-ö-tankar

Jag vill resa till en ö. Omgiven av turkosblått hav, med kokospalmer som susar i vinden och ljud av vågor som sakta rullar upp på stranden. Kanske finns det färgglada papegojor med exotiska läten. Kanske är det sådär lagom varmt i skuggan så jag kan sitta med en bok och bara njuta.

Sri Lanka

Och när jag inte sitter i skuggan av en palm får jag kanske en underbar ayurvedisk massage som gör både kropp och sinne avslappnade och får mig att sova som ett barn hela natten. Och på morgonen kan jag ta en tidig yogaklass och låta kroppen vakna till de stillsamma rörelserna och andningsövningarna…

En dröm. Och jag vill resa dit. Det jag fantiserar om verkar vara Sri Lanka, ett land där jag aldrig varit men som jag bara hört gott om. Att landet påminner om mitt älskade Indien gör det bara bättre.

Jag funderar. Än så länge drömmer jag, men ju mer jag pratar om det desto mer verklig blir drömmen. Då infinner sig tvivlet – varför vill jag åka ”egentligen”. Är det för att fly min vardag och för att ducka för saker jag inte trivs med? För att glömma det jag saknar och bara drömma mig bort mot horisonten? För rätt är det väl inte om jag reser bort från något snarare än till något?

Det är som om jag inte riktigt vågar lite på mig själv och min vilja. Har lurat mig själv förr och gjort saker jag egentligen inte vill eller saker som jag gjort av fel anledning. Bäst att inte vara så impulsiv utan låta det ”gro” ett tag. Men jag vet att några veckor på ett och samma ställe, där man är i lugn och ro, är som balsam för själen. Efter min första Indienresa tog det flera månader (!) innan jag kände mig stressad över huvudtaget. Jag var bara lugn och grundad i mig själv och mådde så bra som jag inte gjort på många år.

Jag är medveten om att det här är lite av ett lyxproblem. Och som en kompis sa: ”Om det nu skulle vara ett beslut grundat på felaktiga premisser är resultatet inte så illa ändå. Det kunde vara mycket värre!”. Och ja, när jag ser min drömstrand och tänker mig dit håller jag med. Det hade kunnat vara så oändligt mycket värre…

7 tankar på “Resa-till-en-ö-tankar

 1. Det är svårt det där, ibland kanske en behöver komma någon annanstans? Även om det innebär att en åker bort från någonting. Så länge man minns att en måste komma tillbaka och tror att resan kan ge en någonting som en kan använda hemma.

  • Ja du har helt rätt där, man får inte glömma bort att man sen ska komma tillbaka till sin vardag. Och egentligen vet jag hur välgörande en resa kan vara – just för den kommande vardagen! Jag får se hur det blir med resan: det handlar ju också om tid och pengar. Tack för din kommentar!

 2. Jag hittade dig via en annan blogg 😉 (Chadervativeda). Jag har varit i Indien, i södra delen flera gånger och nu i slutet på förra året var jag på Sri Lanka. Jag trodde som du att SL var som Indien men det är det inte alls! Det är renare, kvinnorna smyckar sig inte med blommor på samma sätt o ja, det är känsla som att det inte är samma. Men, det är jättefint även på SL och jag återkommer gärna dit fler gånger!
  Nu väntar en resa för mig till Kerala i november då jag ska prova ayurvedisk behandling i 15 dagar. Detta i kombination med yoga och meditation. Detta ska bli såå spännande för det är första gången för mig att prova detta. Har endast provat en massage ngn enstaka gång.

  • Hej Åse,
   vad kul att höra en synpunkt från dig som varit både i Indien och på Sri Lanka. Jag kanske tar kontakt med dig sen angående resetips när jag är säker på att jag ska åka!
   Var i Kerala ska du få din behandling? Det är alltid intressant att höra var andra tar vägen. Jag har två vänner som i somras gjorde samma sak -fast på Sri Lanka. Det var väldigt nöjda.
   Jag har funderat på att göra samma sak men känner att det nog lutar åt en mer avkopplande semester trots allt, en där jag får bestämma lite själv 😉 Jag är väldigt nyfiken på Ayurveda och har börjat anpassa mitt liv lite efter Ayurvedans principer men just nu gör jag min ”resa” här hemma!

   • Hejsan!
    Jag ska åka till Beach and Lake Ayurvedic Resort http://beachandlakeresort.com/english/
    Den behandling som jag valt heter Stress Management (Body Mind and Soul). Jag hoppas med denna att läka mina utmattade binjurar och även att min sköldkörtel får en del bra ut av det eftersom jag har fått en form av Hypotyreos.
    Så under 15 dagar blir det att leva efter ayurvediska principer och de för mig lämpliga ordinationer.

   • Det låter väldigt spännande tycker jag, Kerala är ju vackert och det låter som en välbehövlig behandling. Om det är bra ska jag tipsa andra om att åka dit, det är många som har liknande problem som de du beskriver – tyvärr!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s