Tankar kring köpstopp & en ny utmaning!

Ja, så har jag nu både här och på Facebook annonserat ett köpstopp. Det var ganska impulsivt gjort och nu börjar jag tänka efter. Hur ska jag göra med den där svarta bh:n som jag definitivt behöver och hade bestämt mig för att köpa? Och så tänkte jag ju sälja ett par stövlar och köpa ett par som jag gillar bättre. Är det samma sak som att shoppa när jag faktiskt gör mig av med något som jag måste ersätta?

Jag får se hur jag gör med det. Det är framförallt det där lite planlösa shoppandet jag vill bli av med, och det där behoven skapas i affären.

Förutom att jag ska försöka att inte handla blev jag ytterligare inspirerad av tanken på att också göra mig av med saker. Jag är en ekorre i den bemärkelsen att jag gärna samlar på mig. Gör som min farmor: kanske köper jag en ny vattenkokare för att den gamla inte håller måttet, men jag använder fortfarande den gamla en lång tid till…Fast en vattenkokare måste jag köpa, på riktigt. Den jag har nu är just min gamla farmors och den vågar jag inte använda längre. Det verkar gå sådär med ett fullt shop-stop men jag tycker det känns okej ändå!

Nästa utmaning jag vill anta med tanke på ekorre-beteendet är den här: att göra sig av med 10 saker i veckan! Det är en verklig utmaning men en nyttig sådan. Böcker jag läst, kläder jag inte använder längre, jag tror att även veckotidningar kan få vara ”saker” och blommor som sett sina bästa dagar. Så ni nära och kära kan se fram emot generösa donationer framöver 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s