Let your body decide…, goodbye the Ark!

En hyllning till the Ark, som gjorde sin sista spelning igår på Gröna Lund.Ett fantastiskt band om har påverkat människor i över 10 år genom sin musik och sina budskap. Ett band som har gett styrka åt dem som känt sig utanför, annorlunda och missförstådda. ”Let your body decide” och ”It takes a fool to remain sane” är två låtar med texter som talar sitt tydliga språk.

”Thoughts,
-Is it right to feel this way?
-Will I be happy one day?
-Is my posture OK?
-Am I straight or gay?
Let your body decide where you want to go.” – text Ola Salo

”-Do, Do, Do! What you wanna do, Don´t think twice,
do what you have to do,
Do, Do, Do, Do, let your heart decide
what you have to do that´s all there is to find
Cause it takes a fool to remain sane,” – text Ola Salo

Jag har inte känt mig utanför på ett sätt att jag behövt musiken som styrka i det avseendet men jag förstår att de har hjälpt många unga människor under åren. Deras musik är stark och Olas texter ännu starkare. Jag minns min första konsert väldigt väl, det var deras första turné för 10 år sen, när de precis slagit igenom. En otroligt stark konsert som flera gånger fick avbrytas för att publiken kastade upp flaskor på scenen. De har provocerat många men stärkt ännu fler och alltid stått starka som förebilder. För er som ännu inte upptäckt the Ark – gör det! Lyssna på texterna, Ola är en otrolig låtskrivare. Även om de nu slutar skriva och spela kommer deras musik och texter leva kvar länge, länge.

Det här blev en liten hyllningssida till the Ark. Mer bilder och videos hittar ni på deras sida på FB.

Tack för de här 10 åren och 10 underbara och stärkande konserter. Jag fällde en tår igår. Jag kommer sakna er!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s