Yoga och kantareller i Västmanland

Är helt slut efter en yoga-helg i Västmanland. Hade kanske trott att jag skulle vara fylld av energi efter en helg ”på landet” men att yoga flera timmar om dagen, umgås med nya människor, andas frisk luft och trava omkring i skogen och plocka svamp i flera timmar – det tar tydligen på krafterna. Att slappna av gör också att man känner hur trött man egentligen är, kan ju faktiskt bero på det också.

Gamla hemmet

Har verkligen haft en fantastiskt helg med yogalärare Lou Åberg och Olle & Majja som har Gamla Hemmet där vi har bott. Ett vackert gammalt hus som ursprungligen byggdes för ”fattighjon” i området, några år efter förra sekelskiftet. Nu driver Olle & Majja vandrarhem i huset och jag kan varmt rekommendera ett besökt där! Det kändes lite som att vara del av en stor familj att bo där, varmt och otvunget.

Imorgon ska jag berätta mer om yoga-kursen och vilka tankar och reflektioner jag fick under tiden och sedan jag kommit hem. Det är mycket jag vill dela med mig av och gå vidare med. Idag nöjer jag mig med att rekommendera ett besök i svampskogen.

Det är faktiskt meditativt att gå runt i en tyst skog med blicken riktad nedåt i jakt efter de gula kantarellerna. Att rensa svamp, vilket jag gjort ikväll, var också det både mysigt (eftersom jag hade trevligt sällskap) och avkopplande. Sedan smakade kantarellsmörgåsarna väldigt gott eftersom vi visste att svampplockarna hade varit glada när de plockade svampen. Försöker ju hålla mig till att vara en medveten konsument, som jag skrivit om tidigare.

Nu lockar sängen och jag återkommer imorgon om en beskrivning av själva yoga-retreatet. Tack för den här helgen!

1 tanke på “Yoga och kantareller i Västmanland

  1. Pingback: Yogaretreat, kärleksmantra och stärkande gudinnor | mylifebysandra

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s