I love recycling!

Som jag har föresatt mig har jag nu fortsatt att göra mig av med 10 saker i veckan. Även om de inte lämnat min lägenhet exakt i rätt tid så gick jag idag iväg med 28 böcker till eko-butiken tvärs över gatan som säljer beg böcker för 10 kr styck. Ägarinnan blev jätteglad och vi fick en trevlig pratstund om böcker. Med mig hem tog jag en Anna Gavalda-bok som är helt ny, den ser jag fram emot att läsa – och lämna tillbaka. Hon skriver så vackert tycker jag – rekommenderar er verkligen att läsa hennes böcker.

Om man vill bli av med saker tipsade DN här om dagen om några ”recycling-länkar”, till hemsidor där man kan skänka bort saker man inte vill ha: ”Bortskänkes”, ”Rensavinden” och ”I love gratis”. Det man inte vill behålla eller sälja kan någon annan få användning av ändå! Att slänga saker tycker jag är svårt att göra men att ge bort eller byta bort är både givande och glädjande.

Nu har jag även några saker som jag tänkt bli av med genom att sälja dem. Frågan är bara – Blocket eller Tradera? Eller en lapp på ICA? Jag har köpt både från Tradera och Blocket men har aldrig sålt något och det är kanske inte så krångligt som det känns just nu. Det är en fråga om att ”ta tag i saken”. Jag är bra på att planera men sämre på att genomföra. Det ska plockas fram från vinden, putsas, fotas och sen läggas ut på nätet. Phu! Vilket slit det är med att göra sig av med saker!

Men får jag sakerna sålda så har jag lite fickpengar till min resa till Sri Lanka! Det borde ju vara en drivkraft om något. För resan verkar blir av. Har fått ok på ledighetsansökan och ska nu bara hitta en resa som passar… lyx mig!

Låt er inspireras. Släng och ge bort. Det är lättare att andas när man inte har en massa saker omkring sig som man ändå inte vill ha!

4 tankar på “I love recycling!

 1. Jag har också börjat att rensa, detta sedan min svärmor hastigt avlidit och vi har varit fyra personer i 26 timmar (26×4= 104 timmar) med att bara slänga skräp! Detta har gjort att jag känner att jag inte vill belasta mina nära o kära med MITT gamla skräp!
  Har hittills kommit till garderoben och lämnat 2 fulla säckar med kläder till Myrorna. Ska ta tag i bokhyllor, pärmar, lådor o prydnadssaker som egentligen inget betyder. Det ger mig en luftigare o renare känsla att bli av med allt detta. Om det sedan ger några pengar så är det bara bonus, men inget som är nödvändigt. Däremot, som du säger är det svårt att slänga om det är bra skick på det man gör sig av med!
  Kul att resan till Sri Lanka blir av! När och hur länge har du tänkt dig?

  • Hej Åse,
   Visst är det befriande att göra sig av med saker. Och fundera på hur mycket man faktiskt behöver. Inte så mycket. Sen är ju frågan vad man ”vill ha”, och det är ju en hel del mer… En utmaning att rensa onekligen!
   Resan till Sri Lanka blir drygt 3 veckor tror jag, ska försöka boka biljetter i dagarna. Ska bli underbart!
   Fortsatt lycka till med ditt rensande!
   /Sandra

 2. Så kul att du fått ledigt för att åka till Sri Lanka! Det låter otroligt skönt. Jag åker ju till Indien i tre veckor men det lär bli ett väldigt tufft program – antar att du kan slappna av mer…
  Elisabet

  • Ja, jag är väldigt glad och tacksam för att jag kan komma iväg. Fast jag kan ändå känna en starkare längtan till Indien, som jag både älskar och känner till. Så att åka till ett nytt land blir en utmaning – som jag behöver. Och du har förhoppningsvis rätt – att jag kan slappna av där!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s