Att gå sin egen väg

Man läser om dem i tidningarna, de dyker upp här och var och blir mer och mer frekventa. De där människorna som går sin egen väg, som sadlar om, som vågar ta steget ut i det okända. Det är ofta människor med prestigefulla jobb och höga löner som bestämmer sig för att ändra livsstil, och börjar baka surdegsbröd (ni vet säkert vem hon är) eller blir yogalärare med hela världen som skola och arbetsfält. Träffade en vän idag som gjort just det. Hon har sålt nästan allt hon har, reser runt mycket i världen, träffar människor i olika länder som blivit hennes lärare och elever. Hon jobbar med sig själv, för att göra bara det som känns bra.

– Känn efter. Tänk att ”Bara göra det som Känns Bra”. Hur ofta gör du så? Tackar nej till det som inte känns helt ”rätt” och går helt på magkänslan. Vi går till jobbet ändå och gör mycket som förväntas av oss. Men hon lever faktiskt så. Sunt och så inspirerande.

Med friheten kommer förstås också andra saker. Är man inte ekonomiskt oberoende (vilket få människor trots allt är) måste man ändå förtjäna pengar för att kunna leva. Men tänk att inse att man kan leva på så oändligt mycket mindre pengar än man tror, att man kan tjäna pengar på det man tycker är det allra roligaste som finns och att man kan byta sitt kunnande mot saker och tjänster man behöver. Skatteverket gillar det inte men jag älskar tanken på det, på att kunna byta tjänster och alla inblandade blir nöjda.

Nu lever inte jag ett sånt liv. Jag lever inrutat, med en fast lön varje månad, pensionsinbetalningar och en lägenhet. Tryggt men inte alls med den frihet som min väninna har. Hon berättar att hon fått kämpa för att inte stressas av pengar, men det går tydligen att komma över ”trygghetsbehovet”. Och hon ser SÅ lycklig ut.

Det känns inspirerande och spännande att träffa på människor som hon. Kanske kan det leda till att jag vågar lita mer på min magkänsla när jag hittar något jag verkligen vill göra, och inte låta konventioner och ett trygghetsbehov stå i vägen. Det behöver ju inte handla om att säga upp sig och sadla om, det kan handla om mindre saker som känns skrämmande ändå. Följer man sin intuition och sitt hjärta tror jag det blir rätt till slut. Lustigt nog skriver en annan kvinna om samma sak idag, om att ”hitta sin väg”. Fin läsning. Lycka till med att hitta Din väg – och våga gå in på den.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s