Worrydolls – att sova gott utan oro

Jag tror inte jag är ensam om att oroa mig ibland. Fast kanske oroar jag mig mer än andra. Jag kan ligga vaken från 3.30 en natt om jag oroar mig för något. Anspänningen gör att jag inte kan sova. Det är samma sak om jag är förälskad, men då brukar det vara inte lika jobbigt…

Så vad gör man då? Det är ju inte alltid som man lyckas få sig själv att somna om. Nu har jag hittat en lösning. Eller kanske inte en lösning, men något symboliskt som kanske kan påverka detta med nattlig oro. ”Lösningen” heter Worry dolls:

Worry dolls

Worry dolls kommer i en fin träask med en lapp tillsammans med dockorna, med följande text:

”Here are som tiny people for you to keep, so you can have a good nights sleep, put them under your pillow when the day is through, and let them do all the worrying for you.”

Briljant tycker jag. Man ska viska det man oroar sig för till en av dockorna – ett bekymmer per docka. Sen lägger man dem under kudden så tar dockan hand om oron och man själv kan sova gott. Förutom att de fattiga människor i Guatemala som gjort dockorna tjänar pengar och att det en söt och billig present, så kanske de också kan göra en skillnad för nattsömnen! Ritualer är bra tror jag, och hon som sålde dem sa att de var väldigt bra för barn också. Jag tror det kan funka ännu bättre för barn – för de ifrågasätter inte så mycket.

Worry dolls kommer från Guatemala och just de jag har är inköpta på Stadsmissionen. Jag som har köpstopp motiverade inköpet med att det var presenter (ska ge bort flera askar med Worry dolls) samt att det är välgörenhet att köpa dessa dockor. Vilket det ju är, så det känns inte som shopping och är därför tillåtet!

Nu ska jag sova gott och mina Worry dolls ska få vila bredvid sängen, ikväll har de ingen oro att ta hand om. Sov gott!

2 tankar på “Worrydolls – att sova gott utan oro

    • Vad roligt! Det kanske betyder att du ska leta upp dem igen?! Annars finns de som sagt på Stadsmissionen (i vart fall den i Kulturhuset i Sthlm) och annars på nätet. Jag är mycket förtjust i mina små människor även om jag inte har lämnat över några problem till dem – än!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s