Cupcake-&-fixarsöndag

Började morgonen med frukost hos ett par vänner. De fixade mackor och annat gott och jag stod för det söta till kaffet (helgfrukost ju!):Det var gott kan jag lova! De kommer från Cupcakes Stockholm och den konstigaste de har, (som vi inte åt) är en som heter ”Elvis”; med choklad, jordnötssmör, bacon och banan. Min favorit (av 6 provsmakade) blev ”Pinuppa”, med Vanilj, hallon, citron och mandelmassa. Mums. Man kan beställa hemkörning av cupcakes – och kaffe – eller köpa som en present till någon. T.ex. 24 mini-cupcakes! Ett roligt koncept tycker jag.

Efter en lång och trevlig frukost gick jag hem och skruvade ihop en garderobslåda från Ikea. Känner mig som en ingenjör även om jag vet att det är ”lätt” att göra. Nu ska jag – äntligen – få ytterligare förvaringsplats i garderoben. Det har bara tagit mig 3 månader att komma till skott…

…och för er som liksom jag har svårt att ta tag i tråkiga saker finns nu flera lösningar: Först siten ”orkarinte.se”. För den som ”inte orkar” kan man få hjälp med att t.ex. flytta, köra, slänga och de ”hjälper och styr upp”. Fantastiskt! Grundaren kommer från Kenya och startade siten när han lärt sig att i Sverige hjälper man inte varandra på samma sätt som i Kenya och man säger ofta att man ”orkar inte”. Känns det igen?!

Har hittat en annan påhittig och bra site: ”HinnerDu.se”. Vill man ha hjälp skriver man en annons och sätter ett pris på detta, och blir sedan kontaktad av någon av de pensionärer och studenter som hjälper till. För DE hinner tydligen! En vill ha hjälp med att sätta upp lampor i bokhyllan för 250 kr, andra vill ha hundvakt i Malmö. Någon i Stockholm är beredd att betala endast 70 kr för att få hjälp åt sin pojkvän att skaffa jobb. Undrar hur det går… Jag gillar verkligen tanken – att man hjälper varandra, om än mot betalning. Så hade jag inte orkat eller hunnit sätta ihop min låda finns alltså alternativ. Bra att veta!

Trevligt helgslut!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s