Livets bergochdalbana – ”peptalk”

Livet kan verkligen gå upp och ner. Det är så lätt att låta hela livet färgas av en negativ tanke eller en känsla, och låta den påverka hela sinnesstämningen, när det egentligen handlar om att man har något som oroar, eller att man är ledsen för något specifikt. Det innebär ju inte att ”allt” är dåligt. Det är viktigt att se det för vad det är och inte fastna i en nedåtgående spiral av negativitet. IndienPratade idag på terapin om ”felaktiga antaganden”. Så bra med lite repetition. Att se sin situation och tänka: den kan aldrig förändras, är exempel på ett felaktigt antagande. Att bara dra slutsatser från ens erfarenheter säger inget om framtiden. Eller jo, lite säger det ju, som Einstein sa är det bara idioter som gör samma sak och förväntar sig ett nytt resultat, så det ger ju en liten fingervisning om vad det handlar om!

Framtiden kan man alltid ändra på, oavsett om det gäller små eller stora förändringar – så det är DU som bestämmer! Kanske blir inte allt som man vill det ska bli med en gång, processer tar alltid längre tid än man vill. Men skam den som ger sig. Jag är väldigt tacksam för att jag är där jag är och mår som jag gör. Visst är jag inte alltid glad, visst oroar jag mig och känner mig ledsen ibland över saker jag saknar. Men jag blir bättre och bättre på att känna tillit och att kunna känna flera olika känslor samtidigt. Det är inte antingen svart eller vitt, det finns oftast väldigt mycket positivt och roligt även de dagar då problemen känns som störst.

Sen några ord som man sa när jag var tonåring men som fortfarande känns aktuella:

If it hurts – don´t do it! eller i min tolkning: Känns det fel så ÄR det fel, välj då en annan väg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s