Generositet

Igår när jag var på kurs upptäckte jag efter någon timme att en söm på mina jeans höll på att gå upp. De hade inte gått sönder helt men de skulle behöva lagas inom kort.

Trots att jag var både trött och stressad tänkte jag efter kursen sticka in huvudet hos en sömmerska som jag visste finns på vägen till jobbet. Har lämnat in ett par plagg där och hon är väldigt duktig. Tänkte fråga vad det skulle kosta att fixa till. Alternativet var förstås att hitta en vän som har symaskin och fixa det själv.

Sömmerskan satt – så klart – och sydde och hon log mot mig när jag kom in. Jag visade henne och frågade vad hur mycket det skulle kosta att få jeansen lagade. Hon pekade på ett skynke och sa att ”Det kostar inget alls. Ta av dig där.”

3 minuter senare stod jag på gatan igen. Med hela byxor, och med ett leende på läpparna. Tänk att det finns människor som hon, och att man kan få uppleva såna här små saker som förgyller vardagen.

Visst ”tjänar hon” på att ge gratis-service som detta. Nästa gång jag behöver en sömmerska – eller om någon annan behöver en – kommer jag att gå till och rekommendera henne. Men ändå. Tjänar vi inte alla på att vara generösa och bjuda till? Är inte glädjen att glädja andra ibland helt tillräckligt?!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s