The power of meditation and thoughts

Morgonen började med min vanliga yogasekvens med avslutande kort meditation. Maya, som gett mig yogaprogrammet, rekommenderade mig avsluta med att tacka mig själv. Jag håller händerna i Namasté och tackar mig själv, men jag passar också på att tacka Maya och andra jag känner tacksamhet inför. Både människor som hjälpt mig men också vänner och familj omfattas. Det kändes inte helt naturligt i början att tacka mig själv, det är lättare att tacka t.ex. Maya, men med tiden har det blivit lättare – både att tacka mig själv för att jag genomfört det och tacka människor i min närhet för det de betyder för mig. Att tankar påverkar känslor är ju känt och det känns verkligen när jag tackar, det händer något i  mig. Det är värmande och lugnande.

Associerar känslan till kärleksmeditationen, Metta Bhavana som jag lite glömt bort att göra och som verkligen är stark. Oavsett sinnesstämning när jag sätter mig så blir jag lugn och gladare och känner mig stark när jag gjort en kärleksmeditation. Den är läkande på något sätt eftersom man känner värme och kärlek även för dem man inte vanligtvis tänker på med sådana känslor.

När jag googlade på Kärleksmeditation hittade jag den här filmen, som är som en ”reklamfilm” för meditation och kärlek för att bekämpa det onda. För att sträva mot fred. Känslor är energier och de påverkar andra. En intressant film med fint budskap. Möjligtvis lite ”amerikansk” men det får man bortse från. Ta dig gärna tid att titta på den!

I samband med denna fanns också information om ”världsmeditationsdagen”, som inträffar första söndagen varje månad + fullmånedagar. Läs mer här. Det känns häftigt att vara del av något större och det är ingen nyhet detta att tro på att kärlek kan förändra, att meditation kan förändra. Imorgon är det en sådan söndag, så var med då!”There can be no peace until we find peace within.” (citat från filmen ovan)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s