This too shall pass – allt ordnar sig

”Allt ordnar sig ju alltid till slut, kanske inte på det sätt som man hade tänkt sig men då får man tänka att det är något mening med det också.” sa min väninna vid middagen igår. Hon är alltid så cool, stressar – i princip – aldrig upp sig över något. Sen tycker jag också att allt funkar väldigt bra för henne. Barnen sover gott, hon har en harmonisk och rolig relation sen över 15 år och är dessutom väldigt trevlig. Vad kommer först? Inställningen eller det faktum att allt faktiskt ordnar sig?

Jag blev imponerad av det hon sa, framförallt som hon tidigare varit nästan nervös och stressat upp sig över minsta sak. Men det var som att hon tillslut insåg, och verkligen kunde tro på, att allt faktiskt ordnar sig. Och tänker man efter så gör i princip allt det. Tids nog.

Favoriten Jason – eller Timbuktu – sjunger låter ”Det ordnar sig” som jag ofta lyssnar på när jag behöver. Han gör riktigt bra låtar och energigivande spelningar som gör att man också känner det. Att det kommer ordna sig. (Nästa spelning är om några veckor i Filadelfiakyrkan. Jag vill gå!!)

Det som idag känns som stora oöverstigliga problem kommer någon dag – imorgon eller om ett år – kännas små eller vara helt bortglömda. För att det just ”ordnade sig”. Det är svårt att behålla den här känslan men för mig var så bra att höra, och se, hur hon verkligen tror på det också. Ska försöka göra den inställningen till min.

Sen får man inte glömma bort att livet inte alltid är enkelt och att man gör sig själv en otjänst genom att förvänta sig det. De som har högst förväntningar på ett liv utan dalar, hinder och sorger har svårast att hantera livet.

Det kan hjälpa att komma ihåg att ”Even this will change”, eller som vissa formulerar det:

1 tanke på “This too shall pass – allt ordnar sig

  1. Hej!
    Vad kul att du följt vår resa och kul att du också ska åka till Sri Lanka!

    Hotellet du syftade på heter Ganesh garden och ligger en liten bit utanför Tangalle. Dock kan du inte räkna med samma priser då du kommer att resa till Sri Lanka under högsäsongen (minst dubbla priset). Vi reste under lågsäsongen, därav de billiga priserna 🙂

    Är det något annat du undrar över så hör av dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s