Att stå upp för sig själv

Att stå upp för sig själv och säga ifrån när något inte är bra, är både svårt och viktigt. Jag har inte alltid varit bra på det men jag blir bättre. Visst ska man förlåta (forgivning is forgetting – Janesh Vaidya) men jag tycker det också är viktigt att säga ifrån.

Idag har jag gjort det två gånger. Dels har jag stått på mig när jag reklamerat min trasiga mobil och har berättat hur dåligt behandlad jag som kund har blivit. Kanske får jag inte det jag vill ha, men jag har ändå våga säga ifrån och talat om hur jag tycker de ska lösa det hela, på ett lugnt och konstruktivt sätt.

Den andra gången kontaktade jag någon jag aldrig träffat men som på sin hemsida rekommenderat en tjänst som utfördes av annan. Denna andra person gjorde ett riktigt dåligt arbete och det kunde ha gått dåligt. Jag har blivit arg och upprörd varje gång jag tänkt på henne, som utförde arbetet, men nu när jag fått uttrycka mitt missnöje känns det mycket bättre.

Att få ge uttryck för det jag känner har egentligen varit hela vinsten. Jag känner mig lättare och har nu släppt känslan av att vara ”förorättad”. Jag blev bra bemött båda gångerna och även om det inte kommer ut något mer av det hela (förutom någon form av ny telefon hoppas jag!) så känner jag mig väldigt nöjd.

Det handlar om att vara ärlig med det man känner också tror jag.  Och jag kan bara rekommendera att säga ifrån – om maten inte smakar gott på restaurangen, om det är fel på blixtlåset i de nya jeansen eller om någon gör ett dåligt arbete som du betalar för. Våga – för det växer man av!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s