Olika förhållningssätt till livet…

När jag själv ojar mig och tycker att mitt liv är både tråkigt och ibland deppigt får jag påminna mig om två saker. För det första att det finns dem som har det mycket värre och med de flestas mått så har jag det riktigt, riktigt bra. Och för det andra så handlar det ju om hur man ”förhåller sig” till saker och ting!

Ska snart träffa släktingar som jag inte träffat på några år. En högt älskad farbror som jag känner mig nära till, även om vi ses sällan då han bor i USA. När jag nu ska träffa dem så kommer jag plötsligt på hur konstigt de måste tycka det är att jag fortfarande är singel. Fortfarande. Och tja, det kan man ju räkna ut att den tanken inte gör mig särskilt upplyft eller glad. Hur förhåller jag mig egentligen till mig själv, och hur är det nu, går det inte att ändra på sättet man tänker?

Då kommer jag att tänka på en nära vän som faktiskt har det riktigt tufft. Ibland tycker man att man själv gör det svårt för sig själv men för hennes del tycker jag att livet faktiskt verkar djävlas lite väl mycket med henne. Men hur tar hon det? Så himla bra! Självklart påverkas hon och säkert visar hon inte allt hon känner, men hon angriper alla motgångar och negativa besked med en handlingskraft som jag verkligen beundrar. Hon ser krasst på saker och ting, beklagar sig inta utan tar tag i det hon kan påverka. Det är verkligen någon att ha som förebild!

Det finns väl nåt käckt ordspråk som mamma har på kylskåpet som passar in här: ”Förändra det du kan och acceptera det du inte kan förändra.” Häpp!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s