Ja, ibland har killarna rätt…

Fick ju som sagt råd förra veckan från en kille hur man ska angripa nätdejting. Sagt och gjort, jag skrev till många fler än tidigare. Fortfarande är jag selektiv (väldigt) men jag la ner lite tid på det för att se vad som skulle hända. Och fick resultat! Ja, i form av svar då, inte i form av kärlek. Än. Skam den som ger upp hoppet!

Det är bra med killkompisar. De ger ett annat perspektiv på saker och ting, som man kanske som tjej lätt slår ifrån sig och tänker att de har fel, men å andra sidan. Vill man fånga en man kanske man ska lyssna på en?

Läste förresten i en jättebra bok, som jag kommer skriva mer om snart, om hur man lätt begränsar sig själv och tror att om man väl har misslyckats med något så kommer man alltid att göra det. Låt oss kalla det för ”Gädd-historien”:

En gädda var instängd i ett akvarium med ett gäng småfisk, som gäddan glupskt åt upp. Sen stoppade man ner fler småfisk men under en genomskinlig hink, så de kunde simma runt men utom räckhåll för gäddan. Gäddan försökte och försökte men gav tillslut upp sina försök att fånga maten. I nästa steg tog man bort hinken och maten fanns rakt framför gäddan igen. Men vad hände då? Gäddan tog för givet att det skulle vara ”som vanligt”, så han försökte inte ens fånga fisken. Istället svalt han, trots att han hade mat inom räckhåll.

Var ingen gädda! Våga gå på det igen efter misslyckanden!

Boken där gäddan figurerar heter ”Det blir alltid som man tänkt sig” av Olof Röhlander. Rekommenderas varmt och jag ska snart skriva mer om den. Den är mycket inspirerande! God kväll!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s