När livet inte vill sig riktigt

När livet inte vill som jag vill. När jag får negativa besked och har svårt att hålla kvar vid den glädje jag känt så länge. När frågorna hopar sig – vad ska jag göra? Då är det svårt att ha överseende med andras ”bekymmer”. Vardagliga klagomål, klagomål på hur man önskar man såg ut, hur man klagar på det man har när man i stället kan lyfta blicken och vara tacksam.

Vill säga åt dem som klagar att skärpa sig, men jag vet att det är ju inte så det fungerar. Man kan inte bestämma hur andra ska leva sina liv. Man kan inte övertala någon att vara tacksam. Men kanske kan en persons mindre lycka ändå ge ett sorts genklang hos andra. Det handlar inte  bara om att det kan väcka sympatier – i bästa fall kan det också göra att andra faktiskt uppskattar det de har, och ser till detta i stället för det vardagliga gnället eller klagomålen.

Själv är jag tacksam för att jag hanterar motgångar så mycket bättre än tidigare. Tack vare terapin har jag lärt mig att inte fastna i negativ spiral. Eller har lärt mig att försöka att inte hamna där. För det är svårt att inte fastna, att inte tänka samma sak om och om igen.

Jag undrar ”Hur ska jag göra nu? Vad är rätt för mig? Hur ska jag veta? Kan jag lita på mina känslor, ska jag fråga andra om råd, ska jag sluta fundera?”

Livet går upp och ner. Just nu är jag i en dalgång och jag hoppas andra kan uppskatta där de är i livet, liksom jag länge kunnat göra. Och fortfarande gör på ett plan. Är tacksam över att jag kan vara ledsen och orolig och samtidigt se att det finns ljusglimtar i livet också. Det är mycket som är bra. Jag väljer att inte bara tänka de negativa tankarna – de ska inte få ta över!

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s