Jag har läst ”den där” boken…

Så har jag läst ”Fifty shades of Grey”, (den finns ju på svenska också: Femtio nyanser av honom) jag också. Tror faktiskt inte jag hade läst den om den inte bestämdes som bok i min bokklubb. Kanske hade jag det, men senare, om någon hade rekommenderat den till mig.

Efter att ha sett mängder av artiklar om boken, med intervjuer med författaren, hade jag fått intrycket av att det skulle vara en bok med mycket sex. Check. Att det skulle vara mycket BDSM, d.v.s. inte ”vaniljsex”. Check. Fast ändå alltså. Som jag hade läst om boken trodde jag att jag skulle bli lite chockerad, eller i vart fall höja lite på ögonbrynen. Men icke.

Beror det på mig eller på att boken faktiskt inte var så himla ”snuskig” som den har beskrivits? Faktum är att jag nog kan beskriva boken som rätt sexig men framförallt, och dominerande, var den romantiska biten! Rena harlequin-romanen bitvis. Och det konstiga var att jag föll för den delen. Eller, jag blev berörd av den. Och förvånade mig själv väldigt mycket genom att under hela läsningen (knappt en vecka) gå och vara jätteavundsjuk på Anastasia som fick uppleva en sån häftig kärlek och en sådan romans! Jag som sällan blir avundsjuk kände att ”jag vill också träffa en Mr Grey”. Låter det vara osagt vilka delar av hans sexuella preferenser jag ev kunde stå ut med, men som sagt, för mig var romantiken och passionen mellan dem båda det som påverkade mig och som ”stack ut” i boken.

Kan jag rekommendera den? Javisst. Jag tror att man uppfattar boken olika beroende på var man är i livet och vem man är. För vissa är det nog en kittlande och sexig bok, för andra är den nog en rätt dåligt skriven kioskroman / Harlequinroman. Och för mig, en kärleksskildring att sukta efter… Det ska bli intressant att höra vad mina bokklubbskompisar tycker. Kanske får vi till en diskussion om BDSM-sex, man vet aldrig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s