Nytt år, nya vanor, nya ledord

Så har jag landat efter en 4 veckors lång Indienvistelse. Att lämna Indien var i sig inte svårt. Jag kommer tillbaka dit när det är dags för det, förr eller senare. Jag lämnar inget jag inte kan mista. Men att komma hem till ett liv som jag upplever har sett likadant ut – mer eller mindre – de sista åren. De sista … väldigt många åren, var inte så uppmuntrande. Känner att jag står still i livet. Vissa försöker tala emot mig men det som just nu räknas i mitt liv är det jag inte har. En relation, ett sammanhang med en man, och det har jag inte. Det har jag inte haft på väldigt länge. Försöker lite grann forcera fram känslan: ”i år kommer allt att hända”. Ibland känns det så, ibland känns det hopplöst. Men inte hela tiden, får glädja mig åt det.

Så är det ett nytt år. Nya vanor och föresatser kan se ljuset. Jag älskar vardag, rutiner, vinter och även mörkret. Så egentligen är detta ”min tid”. Idag började min meditationskurs som i nio veckor ska få mig att sitta (och meditera eller försöka) regelbundet. Funderar på att sluta med socker. Funderar på att sluta med kaffe. Måste börja träna igen (om inte annat så för att kunna se min naprapat i ögonen om 6 veckor!) och vill yoga oftare. Mycket nytt som jag vet att jag klarat av tidigare. Vill läsa mer böcker och stressa mindre än förra året. Vill gå ner några kilo. Vill träffa en man. Vill att året ska ha karaktären av ”förändring”. Ledordet för 2013.

Sådärja, ”årets intentioner” är visst satta. Bara att börja leva utifrån dem då.
Ska börja med att bara dricka en kopp kaffe imorgon. Efter meditation och träning förstås. Och om allt detta ska gå blir det nu läggdags.

Och om du som läser detta undrar: ”är hon ironisk nu?”, ”menar hon att hon ska göra allt detta eller är det bara snack?” eller ”hur ska det där gå egentligen?” – så har jag inget svar. Det får helt enkelt visa sig. Vad har DU för intention?

 

2 tankar på “Nytt år, nya vanor, nya ledord

 1. Hej Sandra!

  Vad roligt att läsa ett inlägg hos dig..! :))
  Indien…ahh jag har drömt om Indien, ser hela tiden Indien-inspirerade saker, ”snubblar” över texter, berättelser, bloggar osv om Indien, hör Indisk musik…mm
  Har sån vansinnig lust att åka dit. Vet inte varför denna plötsliga längtan uppkommit…men så är det i alla fall ;))

  Yogar varje morgon, älskar att rulla ut mattan och bara försvinna in i min drömvärld en halvtimme eller timme.

  Började med LCHF för drygt en månad sedan. Mår så bra. Magen är glad och min axelinflammation som bortblåst. Även min tandsten (?!) som bara flaggat av helt av sig själv.
  Socker är nog lite av ett gift faktiskt. Men även mjöl….
  Ja, det är iaf spännande att prova och se effekterna.

  Om du inte läst Matrevolutionen med doktor Andreas Eenfeldt så gör gärna det. Den är såå intressant!

  Oj vilken roman detta blev 😮
  Ha det gott, och VÄLKOMMEN hem ❤
  Kram
  Mia

  • Hej Mia,
   Vad inspirerande att läsa ditt inlägg (och vilken fin blogg du har!), tack!
   Kan verkligen rekommendera en resa till Indien, många reser också dit med familjen och det finns ställen man kan bo på som passar både familjen och den som vill yoga.
   Hör av dig till mig om du vill ha tips!
   kram
   Sandra

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s