Fatta beslut – problemet och ett par förslag på lösningar

Jag är väldigt dålig på att fatta beslut. Nu är det lite emot mina principer att säga negativa saker om mig själv men så är det faktiskt, nu handlar det om självinsikt!

Det är en negativ egenskap där det oftast är jag själv men ibland också är mina vänner och de omkring mig som drabbas.

Problemen med att fatta beslut är många, men framförallt handlar det om att fatta ”fel” beslut. Som om det vore hela världen! Man vet ju sällan vad som är rätt eller fel förrän man valt heller. Sen är jag alltför bra på att lyssna på vad andra vill och fokusera för mycket på det.

Så, hur ska man göra då? Fick tips från den fantastiske massören Julian i helgen. ”Häll upp ett glas vatten, ställ din fråga till vattnet och drick sedan upp det. Gå och lägg dig och när du vaknar morgonen efter så har du svaret klart för dig.”vattenglasEtt annat tips är att, om du har två olika val, tänka dig in i att du gör det ena valet samtidigt som du går framåt och känner hur det känns. Sen tänker du in dig i att du gör det andra valet, samtidigt som du går åt andra hållet (det går säkert bra att sitta eller stå och göra detta också men jag har lärt mig det så här!). Man kan behöva gå flera gånger och känna efter hur det känns, men en väg kommer att ”kännas bättre” och är då rätt val! Givetvis handlar allt om hur det känns, och de flesta beslut görs bäst med känslan. Det gäller bara att hitta den där känslan, och våga lita på den.

Lycka till med era val och kom gärna med egna tips om hur du lyckas välja här i livet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s